Corn on a Cob

Vegetarische corn on a cob met een yoghurtdip
Gang
Lunchgerecht Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 200°C.
  2. Doe de boter in een vuurvaste schaal en voeg er de rasp en het sap van 1 sinaasappel aan toe.
  3. Vul een rookbox met houtsnippers, plaats op de gloeiende kooltjes en zet de schaal met boter in de barbecue.
  4. Laat ongeveer 15 minuten roken, zodat de boter smelt en deze de rooksmaak opneemt.
  5. Leg er de maiskolven in en laat ze ongeveer 15 minuten wellen in de boter. Draai wel regelmatig om.
  6. Neem de rookbox uit de barbecue en plaats de maiskolven nog 8 minuten direct boven de gloeiende kooltjes, zodat ze licht kunnen kleuren.
  7. Schil ondertussen de wortels en schaaf ze zeer dun op de mandoline.
  8. Maak aan met een beetje sinaasappelrasp, zout, peper en olijfolie.
  9. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd de segmenten tussen de vliesjes uit. Houd apart.
  10. Meng de yoghurt met de fijngesneden peterselie en kruid met zout en peper.
  11. Leg de maiskolven in schaaltjes en garneer met de geschaafde wortel en uitgesneden sinaasappel.
  12. Bestrooi met de popcorn en rasp er nog een beetje sinaasappelschil en eventueel wat van de sinaasappelboter over.
  13. Serveer er de kruidenyoghurt in een apart bakje bij, zodat dit gebruikt kan worden als dipsaus.

Ingrediënten

  • 1 pak sous-vide gegaarde maiskolven (4 stuks)
  • 2 sinaasappels
  • 2 el roomboter
  • 1 gele wortel
  • 1 paarse wortel
  • 1 oranje wortel
  • scheutje olijfolie
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el fijngesneden platte peterselie
  • 4 el popcorn
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 mei 2019