Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Het maken van een plateau fruits de mer vraagt om een goede voorbereiding. Op deze manier kun je het relatief snel en gemakkelijk serveren. Zorg ervoor dat alle ingrediënten, die om een bereiding vragen, al gekookt en eventueel voorgesneden zijn. Zo hoef je op het moment van serveren alleen nog de oesters open te steken, te garneren en alles op het plateau te dresseren.
Doe de gewassen en uitgezochte mosselen in een pan, voeg een flinke scheut witbier en fijngesneden groente, zoals prei, wortel en bleekselderij in de pan. Dek af met een deksel en laat 3 keer aan de kook komen. Schep uit de pan en laat afkoelen.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vlees in blokjes. Verdeel over 2 hoge glaasjes.
Snijd de sla fijn, verdeel over de tomaat en spuit er een beetje cocktailsaus op. Verdeel er de garnalen over en garneer met de rest van de cocktailsaus, een slablaadje en een topje dille.
Steek de oesters open en haal het vlees los van de schelp. Leg terug in de schelp.
Rol mooie roosjes van de gerookte zalm.
Vul een polyboot met crushed ice, zet er de garnalencocktails in en leg er de oesters, de gekookte garnalen en zalmroosjes op. Garneer eventueel met geblancheerd zeewier.
Serveer er een mooi gesneden citroentje bij en serveer apart de gesneden baguette met roomboter, de aioli (om de mosselen in te dippen) en de rode wijnazijn met gesnipperde sjalot.