IJsthee Groene Jasmijn

Gang
Drank
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Begin de avond van tevoren. Verdeel de eetbare bloemen over het ijsblokjesbakje en vul met water. Dek af en plaats in de vriezer.
  2. Breng circa 440 milliliter water aan de kook en koel terug tot 70-80°C.
  3. Giet het iets afgekoelde water op de zakjes groene thee en laat twee minuten trekken.
  4. Verwijder de theezakjes. Voeg suiker toe naar smaak.
  5. Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur en plaats daarna afgedekt in de koelkastuks
  6. Doe vlak voor het serveren de bloemijsblokjes in een glas en giet de koude jasmijnthee erover.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 schaaltje eetbare bloemen
  • water voor ijsblokjes
  • 2 zakjes Dilmah Jasmijn Groene thee
  • 440 ml water
  • ca. 1-2 tl suiker

Extra: ijsblokjesbakje met deksel, theezeefje

Publicatie datum: 15 mei 2019