Warmgerookte zalm

Warmgerookte zalm met citroen en zwarte peper. Gebruik de warmgerookte zalm als onderdeel van een voorgerecht als als luxe borrelhap tijdens een barbecue-avond.

Gang
Tussengerecht Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
8
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue zo voor dat je aan een kant gloeiende kolen hebt liggen en de andere kant van de barbecue niet.
  2. Week het cederhouten plankje ongeveer 30 minuten in water en laat vervolgens goed uitlekken.
  3. Smeer het plankje lichtjes in met olijfolie, leg er de zalmzijde op en kruid met rookzout en lekker veel versgemalen zwarte peper.
  4. Snijd de citroen in uiterst dunne plakken en verdeel over de zalmzijde. Sprenkel er een beetje whisky over.
  5. Vul de rookbox met houtsnippers en leg deze direct op de gloeiende kolen.
  6. Leg het plankje met de zalmzijde op het rooster, maar niet direct boven de gloeiende kolen.
  7. Sluit de deksel van de barbecue en laat zo’n 15 minuten warmroken.
  8. Controleer of net de eerste eiwitvlokjes te zien zijn op de zalmzijde. Is dat het geval, dan is de zijde gaar genoeg. Deze mag immers nog glazig en rosé zijn vanbinnen.

Producten uit dit recept

TipHeb je geen rookbox tot je beschikking? Leg de houtsnippers direct tussen de kolen om toch een smaakvolle rooksmaak toe te voegen aan de zalm.

Ingrediënten

  • Ca. 1000 g zalmfilet met vel (geschubt)
  • ½ citroen
  • versgemalen zwarte peper
  • olijfolie
  • 1 borrelglaasje whisky
  • rookzout
  • 1 cederhouten plankje
  • rookbox
  • rooksnippers whisky

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 mei 2019

Welkom in de wereld van food. Welkom bij Sligro!

Klant worden bij Sligro

✔ Binnen 5 minuten geregeld met je KvK-nummer bij de hand
✔ Direct inkopen doen na aanvraag van je klantenkaart
✔ Persoonlijk advies van onze specialisten
✔ Toegang tot 50 vestigingen in heel Nederland
✔ Een gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.