Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd schoongemaakt zoute haringen in kleine stukjes. Meng crème fraîche met wat vocht uit een pot zoetzure augurken. Meng de zoute haring erdoor en breng op smaak met peper. Verwarm blini’s kort volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat iets afkoelen en schep er wat haringsalade op. Garneer met flinterdunne ringetjes rode ui en een theelepeltje haringkaviaar. Serveer direct.
Voor de haring met biet
Leg schoongemaakte zoute haringen in een vacuümzak (of op een platte schaal). Meng bietensap met wat suiker naar smaak en schenk dit mengsel bij of over de haring (de haring moet onderstaan). Trek de zak niet te strak vacuüm (of dek de schaal af met folie) en laat een nacht marineren. Laat uitlekken, dep droog en serveer heel of in stukjes. Voor een kruidig accent kun je dit gerecht bestrooien met dille.
Voor de gravad haring
Hak flink wat dille fijn (circa 1 bos dille op 6 haringen) en meng met zwarte peper en poedersuiker naar smaak. Wentel schoongemaakte zoute haringen door dit mengsel en doe ze in een vacuümzak (of leg ze op een platte schaal). Trek de zak niet te strak vacuüm (of dek de schaal af met folie) en laat een nacht marineren. Serveer heel of in stukjes. Bestrooi met verse dille.
Voor de haring met uitjes, zuur en roggebrood
Droog plakjes roggebrood een uurtje in een oven van 70°C. Verkruimel en houd apart. Snijd een geschilde (chioggia)biet in fijne brunoise. Bestrooi met wat zout en schep in een kom. Verhit 200 ml sushi-seasoning met 100 ml water (of maak je eigen mengsel van azijn, suiker, specerijen en water) en schenk dit kokendheet over de biet. Laat afkoelen. Snijd wat sprietjes bieslook fijn. Leg de schoongemaakte zoute haringen op een schaal (heel of in stukjes). Verdeel bieslook, biet en roggebroodkruim erover en serveer direct.