Oesters met tomaat en gekonfijtecitroencrème

De meeste oesters planten zich in de zomer voort en zijn dan 'laiteuse', wat de smaak niet ten goede komt. Daarom zijn er speciaal gekweekte zomeroesters. Deze zijn lichtzoet van smaak. Met de rode bestomaatjes vormen ze een pareltje van een gerecht.
Gang
Hapje

Bereidingswijze

  1. Snijd de citroen in kleine stukjes en druk deze met een spatel of lepel door een fijne zeef.
  2. Meng de gezeefde citroen met de crème fraîche en voeg wat versgemalen peper toe (dit lijkt heftig, maar je gebruikt er maar een ‘druppel’ van).
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de tomaatjes op hoog vuur tot het velletje knapt. Laat ze afkoelen op een bord.
  4. Open de oesters, leg op iedere oester 1 tomaatje en schep of spuit er een ‘druppel’ van de citroen-crème-fraîche op. Leg een plukje dille op de crème en serveer direct.

Tip Als je dit recept in grote hoeveelheden maakt, kun je de benodigde citroenen ook pureren en deze puree vervolgens passeren.

Ingrediënten

  • 1 gekonfijte Marokkaanse citroen (Rabda)
  • 1 el crème fraîche
  • 1 el olijfolie
  • 12 mini-tomaatjes (Tomberry)
  • 12 zomeroesters
  • plukjes dille of dragon, om te garneren

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 juli 2019