Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
De meeste oesters planten zich in de zomer voort en zijn dan 'laiteuse', wat de smaak niet ten goede komt. Daarom zijn er speciaal gekweekte zomeroesters. Deze zijn lichtzoet van smaak. Met de rode bestomaatjes vormen ze een pareltje van een gerecht.
Snijd de citroen in kleine stukjes en druk deze met een spatel of lepel door een fijne zeef.
Meng de gezeefde citroen met de crème fraîche en voeg wat versgemalen peper toe (dit lijkt heftig, maar je gebruikt er maar een ‘druppel’ van).
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de tomaatjes op hoog vuur tot het velletje knapt. Laat ze afkoelen op een bord.
Open de oesters, leg op iedere oester 1 tomaatje en schep of spuit er een ‘druppel’ van de citroen-crème-fraîche op. Leg een plukje dille op de crème en serveer direct.
Tip Als je dit recept in grote hoeveelheden maakt, kun je de benodigde citroenen ook pureren en deze puree vervolgens passeren.