Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Steek de barbecue aan. Neem de ribeyes uit de koeling en bestrijk ze met 2 el olijfolie.
Snijd de kropjes sla doormidden. Marineer ze met 1 eetlepel olijfolie, roze peperkorrels en wat zout.
Snijd de boleten in de lengte doormidden, bestrijk met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en wat peper.
Gril (met het rooster dicht op de kolen) de kropjes sla kort aan de snijkant en doe ze terug in de kom met de marinade. Meng er dragon door, besprenkel met de azijn en zet weg.
Gril (met het rooster dicht op de kolen) de boleten rondom gaar en leg ze aan de rand van de barbecue om ze warm te houden.
Gril vervolgens de ribeyes ook met het rooster dicht op de kolen. Afhankelijk van de dikte heb je 2-4 minuten per kant nodig. Keer niet te vaak, alleen als het echt te hard gaat.
Serveer de sla en boleten naast het vlees en leg een plakje boter op het vlees.
Ingrediënten
4 ribeyes (Natuurvlees)
5 el olijfolie
2 kropjes little gem
1 tl roze peper, gekneusd
4 king boleten
2 takjes dragon, de blaadjes geplukt
2 tl sherryazijn
4 plakjes Beurre L&L Plaquette échalote et estragon