Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kook de kersen met de helft van het kriekbier in een steelpan even op en laat ze daarna 15 minuten zacht doorgaren. Zet uit en laat afkoelen.
Splits 3 eieren. Klop de eiwitten stijf in een standmixer (begin rustig en zet de mixer later wat hoger). Voeg beetje bij beetje 40 gram suiker toe. Schep het stijve eiwit over in een andere kom.
Klop in dezelfde mengkom de 3 dooiers met 50 gram suiker en de vanille tot een mooie lichte crème. Meng het stijve eiwit er luchtig door en daarna het amandelmeel. Zeef er vervolgens de bloem en 15 g maizena boven. Spatel weer rustig door. Doe alles in een spuitzak met ronde spuitmond van ruim 1 cm. Spuit lange ‘vingers’ van circa 8 cm op een bakmatje. Bestrooi de lange vingers met amandelschaafsel en bak ze circa 15 minuten in een oven van 180°C (als ze nog heel bleek en zacht zijn zet je ze een paar minuten langer in de oven).
Splits de overige 4 eieren. Mix de dooiers met de overige maizena en de overige suiker en klop met een mixer tot een luchtige crème (de eiwitten kun je gebruiken om meringue mee te maken). Klop vervolgens au bain-marie en meng het overige kriekbier erdoor. Blijf kloppen tot een warme, luchtige crème (je kunt deze warm gebruiken of koud kloppen in een bak ijs).
Verkruimel de meringues in 4 kommen of diepe borden. Leg er wat kersen bij en schep de warme of koele sabayon over. Strooi er nog een beetje cacaopoeder over en serveer direct met de lange vingers.