Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Doe de blokjes tofu in een kom en meng goed met de sojasaus en sesamolie. Laat 30 minuten intrekken.
Leg de blokjes zoete aardappel op een bakplaat, besprenkel ze met sojaolie en zoutvlokken en zet in een oven van 220°C.
Leg de tofu op een andere bakplaat en zet die ook in de oven. Rooster de zoete aardappel en de tofu ongeveer 20 minuten. Keer ze regelmatig om. Laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe voor de saus de miso, sesamolie, sojaolie, tahini, sojasaus en water in een kom en meng dit goed met een kleine garde.
Voeg de geraspte gember toe en meng goed, zodat de gember kan intrekken. Meng vervolgens de honing en sriracha door de saus en klop de sesamzaadjes erdoor.
Doe de rijst in een kom en leg de tofu in het midden. Leg de courgette, wortel, champignons, paprika en zoete aardappel rondom de tofu.
Bestrooi het gerecht met gebakken uitjes en sesamzaadjes. Serveer de saus in een bakje ernaastuks
Ingrediënten
Voor de tofu soy joy
125 g sushirijst
70 g rauwe tofu, in blokjes van 1x1 cm
3 el sojasaus
2 el sesamolie
80 g zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1x1 cm