Tofu Soy Joy

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijstuks
  2. Doe de blokjes tofu in een kom en meng goed met de sojasaus en sesamolie. Laat 30 minuten intrekken.
  3. Leg de blokjes zoete aardappel op een bakplaat, besprenkel ze met sojaolie en zoutvlokken en zet in een oven van 220°C.
  4. Leg de tofu op een andere bakplaat en zet die ook in de oven. Rooster de zoete aardappel en de tofu ongeveer 20 minuten. Keer ze regelmatig om. Laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Doe voor de saus de miso, sesamolie, sojaolie, tahini, sojasaus en water in een kom en meng dit goed met een kleine garde.
  6. Voeg de geraspte gember toe en meng goed, zodat de gember kan intrekken. Meng vervolgens de honing en sriracha door de saus en klop de sesamzaadjes erdoor.
  7. Doe de rijst in een kom en leg de tofu in het midden. Leg de courgette, wortel, champignons, paprika en zoete aardappel rondom de tofu.
  8. Bestrooi het gerecht met gebakken uitjes en sesamzaadjes. Serveer de saus in een bakje ernaastuks

Ingrediënten

Voor de tofu soy joy

  • 125 g sushirijst
  • 70 g rauwe tofu, in blokjes van 1x1 cm
  • 3 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 80 g zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1x1 cm
  • sojaolie om te besprenkelen
  • zoutvlokken naar smaak
  • 60 g courgette, in blokjes
  • 40 g wortel, in julienne
  • 25 g witte champignons, in schijfjes
  • 40 g rode of gele paprika, in stukjes
  • 1 tl gebakken uitjes
  • 1 tl zwarte en/of witte sesamzaadjes

Voor de sesam-miso-gembersaus:

  • 1 el witte miso
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojaolie
  • 1 el tahini
  • 1 el sojasaus
  • 1 el water
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 1 tl honing
  • 1/2 tl sriracha
  • 1 tl zwarte en/of witte sesamzaadjes

Publicatie datum: 15 juli 2019