Carpaccio van zalm en heilbot met sushirijst en wasabi

Carpaccio van zalm en heilbot met sushirijst en wasabi
Gang
Tussengerecht Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook of stoom de sushirijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Laat afkoelen en breng op smaak met sushi-azijn, sesamzaad, sap en rasp van limoen, versgemalen peper en zout.
  3. Frituur de kroepoek mooi krokant in hete olie en laat uitlekken.
  4. Dresseer de ontdooide carpaccio op het bord en leg er quenelles van de sushirijst op.
  5. Breng de zure room op smaak met wasabi en wat sesamzaad en dresseer er eveneens quenelles van op de carpaccio.
  6. Steek de norichips in de zure room. Breek de kroepoek in stukjes en verdeel over de carpaccio.
  7. Garneer het geheel met de wasabikaviaar.

Ingrediënten

  • 150 g sushirijst
  • sap en rasp van ¼ limoen
  • scheutje sushi-azijn
  • 1 tl sesamzaad wasabi
  • 4 porties carpaccio van zalm en heilbot
  • 4 el zure room
  • mespuntje wasabipasta
  • 4 tl Cavi-Art wasabi
  • versgemalen peper
  • zout
  • nori chips
  • 4 stuks wasabikroepoek

Publicatie datum: 15 september 2019