Garnalencocktail met warme cocktailsaus

Garnalencocktail met warme cocktailsaus
Gang
Tussengerecht Amuse Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Mix in de blender snel de eidooiers, zonnebloemolie, mosterd, citroensap, ketchup, whisky, gembersiroop en paprikapoeder en kruid met zout en peper.
  2. Schenk in een sifon en belucht met 1 gaspatroon. Zet de sifon in een pan met water van maximaal 65°C. Schud tussendoor regelmatig.
  3. Breng in een pan water aan de kook. Zet een kruisje in iedere tomaat en blancheer enkele seconden in het hete water. Laat direct schrikken in ijswater.
  4. Frituur de kroepoek mooi krokant in de friteuse van 170 graden. Laat uitlekken.
  5. Verwijder met een scherp mesje voorzichtig het velletje van de tomaten, snijd in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in mooie blokjes.
  6. Pluk het hart van de kropsla tot mooie stukjes en verdeel over de bodem van 4 cocktailglazen. Verdeel er ⅔ van de tomaat over en kruid met een beetje olijfolie, citroensap en versgemalen witte peper.
  7. Doe de garnalen in een kom en kruid met olijfolie, citroensap, peper en zout. Voeg er achtergehouden tomaat aan toe.
  8. Snijd de groene appel in fijne blokjes en meng met de garnalen. Verdeel over de cocktailglazen.
  9. Schud de sifon goed, spuit de saus rijkelijk over de garnalen en garneer met een kroepoekje. Serveer onmiddellijk.

Tip Voor deze bereiding is een (slagroom) sifon en gaspatronen nodig

Ingrediënten

  • 2 grote eidooiers
  • 65 ml zonnebloemolie
  • 1 tl gladde mosterd
  • sap van ¼ citroen
  • 1 el tomatenketchup
  • 2 el cognac
  • enkele druppels gembersiroop
  • mespuntje paprikapoeder
  • 1 kropsla
  • 4 tomaten
  • 200 g Hollandse garnalen
  • scheutje olijfolie
  • ½ groene appel
  • 4 wasabikroepoek
  • versgemalen witte peper
  • zout

Publicatie datum: 15 september 2019