Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm de oven voor op 165°C. Schil de pastinaken en snijd van 1 pastinaak in de lengte lange, banen. Snijd de andere pastinaak in niet te dunne plakjes.
Leg op een ovenschaal met de tijm en een flinke eetlepel roomboter. Kruid met zout en peper en laat in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten kleuren en garen.
Snijd ondertussen voor de sponscake de champignons fijn en bak met de sjalot en de tijm stevig aan in een klein scheutje olie. Laat bakken tot al het vocht is verdampt en kruid met zout en peper.
Neem uit de pan, druk op een zeef om de rest van het vocht eruit te drukken en schep dan in een blender.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en draai volledig glad. Giet in een sifon en belucht met 1 patroon. Goed schudden. Plaats in de koelkastuks
Maak de cantharellen schoon en snijd grotere exemplaren doormidden. Verwarm een beetje roomboter in een anti-aanbakpan en bak er de cantharellen mooi goudbruin in. Kruid met zout en peper.
Smeer de hertenbiefstukjes rondom helemaal in met de truffeltapenade en kruid met zout en peper.
Meng de panko met het paddenstoelenpoeder en druk er de hertenbiefstukjes aan alle kanten goed in.
Verwarm de roomboter in een anti-aanbakpan en bak de biefstukken aan elke kant mooi bruin en krokant. Neem uit de pan en laat even rusten.
Spuit ondertussen kartonnen koffiebekertjes tot ongeveer de helft vol met de sponscake en gaar anderhalve minuut in de magnetron op vol vermogen. Keer de bekertjes direct om en laat afkoelen.
Verwarm de paddenstoelensaus.
Dresseer de pastinaak met de cantharellen op het bord. Pluk de sponscake in stukjes en leg tussen de pastinaak.
Trancheer de hertenbiefstuk , leg op het bord en schenk er de saus bij.