Gebakken runderhaas met gevulde pasta

Gebakken runderhaas met gevulde pasta
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C
  2. Kruid de runderhaas rondom met zout en peper en bak stevig aan in de zonnebloemolie.
  3. Voeg de roomboter en de tijm toe, bedruip met de bakboter en plaats in een voorverwarmde oven. Prik er een kernthermometer in en gaar tot 52°C kerntemperatuur. Neem uit de oven als de temperatuur is bereikt en laat 5 minuten rusten.
  4. Kook ondertussen de pasta af volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat goed uitlekken en spuit een klein beetje van de zoete aardappelcrème in iedere pasta.
  5. Pluk de sukade fijn en verdeel over de pastaschelpen.
  6. Hak de peterselie met wat zout en de knoflook zeer fijn en bestrooi er de pasta mee. Leg op een bakplaat en bestrooi met de pecorino
  7. Zet de oven op 180°C met de grillstand aan en gratineer de pasta gedurende 8 minuten.
  8. Verwarm de rest van de aardappelcrème in een steelpan en kruid met zout en peper.
  9. Dresseer de crème op het bord. Snijd de runderhaas in mooie porties en leg op de crème.
  10. Leg er de gegratineerde pasta op en naast en serveer onmiddellijk.

Ingrediënten

  • 400 g opgebonden runderhaas
  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 takjes tijm
  • 12 st Rummo pasta conchiglioni rigate
  • 120 g sous-vide gegaarde rundersukade
  • 4 grote el zoete aardappelcreme
  • 4 takjes platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 50g pecorinokaas
  • 1 el roomboter
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 september 2019