Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kalfsstoof met groenekool en gefermenteerde bloemkool
Kalfsstoof met groenekool en gefermenteerde bloemkool
De bloemkool in dit gerecht is ingemaakt met specerijen en pekel, wat een mooi smaak-accent geeft bij het zachtgegaarde kalfsvlees. De groene kool is even meegegaard met het vlees, voor een subliem resultaat.
Bestrooi de schenkels met peper en zout. Wentel ze door de bloem en klop overtollige bloem af. Verhit de boter in een ruime stoofpan en bak de schenkels 10 minuten rondom.
Voeg de ui en bleekselderij toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe. Blus af met de wijn en laat even koken.
Voeg de fond toe en stoof het vlees op laag vuur in ongeveer 1,5 uur gaar.
Neem het vlees uit de pan. Voeg de boontjes en de kool toe en stoof alles nog 10 minuten. Leg het vlees weer terug en warm even door.
Meng de bloemkool met de augurkjes, bosui en de peterselie. Voeg wat peper toe.
Serveer het vlees met de bloemkool erbij en eventueel aardappelpuree of rijstuks
Voor de gefermenteerde bloemkool
Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Spoel ze af en doe ze met de dragon en de mosterd- en korianderzaadjes in een weckpot.
Los 20 tot 25 gram zout op in wat kokend water en vul met koud water aan tot 1 liter.
Schenk deze pekel op de bloemkool tot de kool onderstaat (verzwaar eventueel zodat alles onderstaat).
Doe het deksel erop en laat een dag of drie staan op kamertemperatuur.
Open de pot af en toe om de druk eraf te halen. Zet de kool hierna in de koeling om de fermentatie af te remmen.