Klassieke, gevulde eitjes

Gang
Amuse Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
12

Bereidingswijze

  1. Zet de eieren op met koud water en reken vanaf het moment dat het water kookt 8 minuten kooktijd.
  2. Laat direct schrikken onder koud stromend water of in ijswater.
  3. Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Haal er de eidooiers uit en wrijf deze door een bolzeef. Houd de fijngewreven eidooiers apart.
  4. Spoel de gehalveerde eiwitten schoon onder de kraan en dep goed droog met keukenpapier. Leg ze met de platte kant naar boven op een schaal.
  5. Klop de roomboter in de keukenmachine met de garde zeer luchtig en voeg er de slagroom aan toe. Laat nog enkele minuten meedraaien en voeg dan de eidooiers toe. Laat kloppen tot het een luchtig en romig geheel is en breng op smaak met zout, peper en kerriepoeder.
  6. Schep in een spuitzak met een kartelmondje, spuit de holtes van de eiwitten net vol met een beetje crème, strijk glad af en draai het eiwit om.
  7. Spuit een mooie rozet op de bolle kant van het eiwit.
  8. Garneer met een rivierkreeftstaartje, de kaviaar of decoratieparels en een topje peterselie.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 12 verse eieren
  • 150 g gezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 dl slagroom
  • kerriepoeder
  • zout
  • versgemalen witte peper
  • 24 gekookte rivierkreeftstaartjes
  • 24 topjes peterselie
  • haringkaviaar of truffelparels

Publicatie datum: 15 september 2019