Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Zet de eieren op met koud water en reken vanaf het moment dat het water kookt 8 minuten kooktijd.
Laat direct schrikken onder koud stromend water of in ijswater.
Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Haal er de eidooiers uit en wrijf deze door een bolzeef. Houd de fijngewreven eidooiers apart.
Spoel de gehalveerde eiwitten schoon onder de kraan en dep goed droog met keukenpapier. Leg ze met de platte kant naar boven op een schaal.
Klop de roomboter in de keukenmachine met de garde zeer luchtig en voeg er de slagroom aan toe. Laat nog enkele minuten meedraaien en voeg dan de eidooiers toe. Laat kloppen tot het een luchtig en romig geheel is en breng op smaak met zout, peper en kerriepoeder.
Schep in een spuitzak met een kartelmondje, spuit de holtes van de eiwitten net vol met een beetje crème, strijk glad af en draai het eiwit om.
Spuit een mooie rozet op de bolle kant van het eiwit.
Garneer met een rivierkreeftstaartje, de kaviaar of decoratieparels en een topje peterselie.