Krabravioli in een romige saus met saffraan en minigroente

Krabravioli in een romige saus met saffraan en minigroente
Gang
Tussengerecht Amuse Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de minivenkels in de lengte doormidden. Schil de bospeen en maak het loof schoon.
  2. Smoor de groenten zachtjes in een sauspan in een klontje roomboter. Kruid met zout en peper en blus af met een beetje visbouillon. Laat smoren tot ze mooi beetgaar zijn. Neem uit de pan en houd apart.
  3. Kook de ravioli mooi al dente in licht gezouten water, schep uit de pan en houd apart.
  4. Voeg de rest van de visbouillon, de room en de saffraan toe aan de pan waarin de groenten zijn gesmoord
  5. Laat even goed reduceren en voeg dan enkele klontjes koude boter toe.
  6. Monteer zeer luchtig met behulp van de staafmixer. Kruid met zout en peper en voeg er het krabvlees aan toe. Warm er kort de ravioli en de groenten in op.
  7. Dresseer de ravioli in diepe borden en leg er de groenten tegenaan.
  8. Schenk de luchtige saus eroverheen en garneer met topjes dille en kervel.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 minivenkels
  • 20 minibospeen
  • roomboter
  • 16 krabravioli
  • 1 dl visbouillon
  • 1,5 dl slagroom
  • 10 saffraandraadjes
  • 100 g gekookt krabvlees
  • 4 takjes dille
  • 4 takjes kervel
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 september 2019