Kruidenchips

Kruidenchips
Gang
Amuse Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Smeer 1 vel brickdeeg in met het eiwit en druk er strak de kruidenblaadjes naast elkaar op, zodat ze mooi vlak liggen. Kruid lichtjes met versgemalen peper en zout en voeg eventueel nog wat passende specerijen toe.
  3. Druk er het andere vel brickdeeg strak op, zodat de kruidenblaadjes mooi strak en zichtbaar blijven.
  4. Steek er ronde chips uit met behulp van een koekjessteker en leg op een siliconenmatje.
  5. Leg er een tweede siliconenmatje op, zodat de chips mooi vlak blijven.
  6. Bak in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin en gaar.

Tip Deze kruidenchips kun je maken met vrijwel alle groene kruiden en vele soorten specerijen. Takjes tijm of rozemarijn zullen minder lekker zijn, omdat de steeltjes te hard zijn. Denk bijvoorbeeld aan chilistripes, platte peterselie, koriander, bladselderij, kervel, dragon, basilicum, salie)

Ingrediënten

  • 2 vellen brickdeeg of filodeeg
  • 1 eiwit
  • verse groene kruiden (platte peterselie, koriander, bladselderij)
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 september 2019