Mokka gebakjes

In deze niet te versmaden mokka-gebakjes is de slagroom niet volledig stijfgeklopt maar prachtig lobbig gehouden. Goudpoeder on top maakt het geheel op feestelijke wijze af.
Gang
Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet de bakvormpjes in met boter en bestuif ze met wat bloem.
  3. Meng de bloem, cacao en suiker in een kom.
  4. Wrijf de boter erdoor tot de mengsel kruimelig wordt.
  5. Klop de eidooiers en het ei los en roer door de kruimels tot een stevig deeg.
  6. Verdeel het deeg in 8 delen. Bekleed elk vormpje met deeg.
  7. Leg in elk een stukje bakpapier en vul met bakbonen.
  8. Bak de vormpjes voor ca. 15minten. Laat ze helemaal afkoelen. Maak ondertussen de mokkamousse en garneering.
  9. Smelt de chocolade.
  10. Druip met een lepel wat dunnen sliertjes chocolade op een vel bakpapier en laat ze uitharden.
  11. Roer de koffie en cacao door 50 ml water.
  12. Roer de koffie mengsel en de boter door de rest van de chocolade en laat het mengsel wat afkoelen.
  13. Klop de slagroom lobbig en spatel door de afgekoelde chocolade. Schep of spuit in de vormpjes.
  14. Garneer met chocolade sliertjes. Strooi met eetbare goudpoeder.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 350 g koude boter, in blokjes gesneden
  • 225 g bloem
  • 150 g cacaopoeder
  • 85 g suiker
  • 1 ei
  • 3 eidooiers
  • Voor de vulling
  • 100 g melkchocolade
  • 300 ml slagroom
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 1 eetlepel cacao
  • 2 eetlepels boter
  • Goude kleurstof in poedervorm
  • 8 kleine bakvormpjes

Publicatie datum: 15 september 2019