No meat steak bloemkool

No meat steak bloemkool
Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Hoofdgerecht Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165°C.
  2. Maak de bloemkool schoon door het loof te verwijderen en snijd vervolgens van boven naar beneden in dikke plakken (ongeveer 5 centimeter dik).
  3. Verwarm de olijfolie in een grillpan en rooster de bloemkoolsteaks er in aan tot ze aan beiden kanten een mooi grillpatroon hebben.
  4. Leg in een ovenschaal, kruid met zout en peper en voeg de oregano, de roze peper en de blokjes boter toe.
  5. Plaats in de oven en laat rustig braden tot de bloemkool beetgaar is. Reken hiervoor zo’n 30 minuten. Schep er regelmatig de braadboter overheen.
  6. Trek voor de chimichurri de blaadjes van de oregano en doe samen met de olijfolie en de rest van de ingrediënten in de blender. Draai tot een grove pasta en breng op smaak met versgemalen peper en fleur de sel.
  7. Schep in een pot en zet koel weg.
  8. Serveer de bloemkoolsteaks met de chimichurri.

Ingrediënten

Voor de bloemkool

  • 1 middelgrote bloemkool
  • scheuje olijfolie
  • 8 takjes oregano
  • 1 el roze peper
  • 4 flinke el roomboter
  • versgemalen peper
  • zout

Voor de chimichurri

  • 1 dl olijfolie
  • ¼ bosje oregano
  • bos koriander
  • 1 zoete ui (grofgehakt)
  • sap en rasp van ½ limoen
  • 3 el rode wijnazijn
  • 2 schoongemaakte teentjes knoflook
  • 1 kleine jalapeñopeper (zonder zaadlijsten)
  • 8 takjes platte peterselie
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Publicatie datum: 15 september 2019

Gerelateerde recepten