Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maak de bloemkool schoon door het loof te verwijderen en snijd vervolgens van boven naar beneden in dikke plakken (ongeveer 5 centimeter dik).
Verwarm de olijfolie in een grillpan en rooster de bloemkoolsteaks er in aan tot ze aan beiden kanten een mooi grillpatroon hebben.
Leg in een ovenschaal, kruid met zout en peper en voeg de oregano, de roze peper en de blokjes boter toe.
Plaats in de oven en laat rustig braden tot de bloemkool beetgaar is. Reken hiervoor zo’n 30 minuten. Schep er regelmatig de braadboter overheen.
Trek voor de chimichurri de blaadjes van de oregano en doe samen met de olijfolie en de rest van de ingrediënten in de blender. Draai tot een grove pasta en breng op smaak met versgemalen peper en fleur de sel.