Pittige kaasfondue met chorizo

Pittige kaasfondue met chorizo. 

Gang
Lunchgerecht Hoofdgerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de chorizo in kleine stukjes.
  2. Verwarm een pan met dikke bodem en smoor er zachtjes de chorizo in tot het vet begint los te laten. Zet het vuur iets hoger en voeg de chilistripes toe. Laat nog even bakken tot de chorizo krokant begint te worden.
  3. Blus de pan af met witte wijn, zet het vuur lager en voeg beetje bij beetje beide kaassoorten toe.
  4. Blijf roeren tot de kaas volledig is opgelost.
  5. Let op dat het geheel niet meer gaat koken.
  6. Breng de kaasfondue op smaak met het sap en de rasp van de citroen, versgemalen peper en zout.
  7. Serveer de kaasfondue met ingemaakte artisjok, gepofte paprika, geroosterde courgette en versgebakken brood.

Ingrediënten

  • 150 g chorizo
  • 8 chilistripes
  • 3 dl witte wijn
  • 300 g graspte gruyère
  • 300 g geraspte emmentaler
  • Sap en rasp van ¼ citroen
  • 1 el maizena
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 15 september 2019