Pretzel met obatzda

O wat? Obatzda! De oorsprong van dit kaasmengsel ligt in Beieren. In dit recept is obatzda gemaakt met onder meer chilivlokken en bieslook en gebruikt als dip voor bij de zelfgemaakte, zachte pretzels.
Gang
Lunchgerecht Bijgerecht

Bereidingswijze

  1. Verdeel het basisdeeg in 10 gelijke stukken. Kneed het deeg nog even door en laat de stukken op de met olie ingevette bakplaat, afgedekt met een theedoek, nog een half uurtje rijzen.
  2. Prak intussen voor de kaasdip de camembert of brie met de boter, roomkaas, paprikapoeder en chilivlokken door elkaar. Voeg ui en bieslook toe en zet apart.
  3. Maak van iedere deegbol slierten en maak daarvan pretzels. Laat afgedekt met een theedoek nog even rijzen.
  4. Breng een pan met 2 liter water aan de kook. Voeg het zout en de baking soda toe (pas op, het gaat een beetje bruisen). Dompel de pretzels ongeveer 10 seconden onder in het zacht kokende water en leg ze op de met olie ingevette bakplaat. Bestrooi met fleur de sel. Laat ze iets opdrogen en zet ze 20 minuten in een oven van 200°C.
  5. Serveer met de obatzda.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 x basisrecept pretzeldeeg
  • 150 g camembert of brie, in kleine blokjes
  • 30 g boter, in kleine blokjes
  • 100 g roomkaas met kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 snufje chilivlokken
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 10 takjes bieslook, fijngesneden
  • 1 el zout
  • 2 el baking soda
  • fleur de sel

Extra: bakplaat

Publicatie datum: 15 september 2019