Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
O wat? Obatzda! De oorsprong van dit kaasmengsel ligt in Beieren. In dit recept is obatzda gemaakt met onder meer chilivlokken en bieslook en gebruikt als dip voor bij de zelfgemaakte, zachte pretzels.
Verdeel het basisdeeg in 10 gelijke stukken. Kneed het deeg nog even door en laat de stukken op de met olie ingevette bakplaat, afgedekt met een theedoek, nog een half uurtje rijzen.
Prak intussen voor de kaasdip de camembert of brie met de boter, roomkaas, paprikapoeder en chilivlokken door elkaar. Voeg ui en bieslook toe en zet apart.
Maak van iedere deegbol slierten en maak daarvan pretzels. Laat afgedekt met een theedoek nog even rijzen.
Breng een pan met 2 liter water aan de kook. Voeg het zout en de baking soda toe (pas op, het gaat een beetje bruisen). Dompel de pretzels ongeveer 10 seconden onder in het zacht kokende water en leg ze op de met olie ingevette bakplaat. Bestrooi met fleur de sel. Laat ze iets opdrogen en zet ze 20 minuten in een oven van 200°C.