Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Romige aardappelpuree met zuurkool en paddenstoelen
Romige aardappelpuree met zuurkool en paddenstoelen
Bijzonder aan dit gerecht is dat er naast kant-en-klare zuurkool en gekookte aardappelen ook paddenstoelen met de crème zijn meegepureerd. Een mooie tandem met de gebakken paddenstoelen die je erbij serveert.
Breng 600 ml water aan de kook en doe de gedroogde paddenstoelen erin. Laat een paar uur staan. Controleer even of er geen zand uit de paddenstoelen is gekomen. Schep anders de paddenstoelen in een andere pan en schenk het water er rustig weer bij zodat het zand onderin blijft.
Breng het water met de paddenstoelen en de aardappels aan de kook en voeg wat zout toe. Kook tot de aardappels gaar zijn. Voeg de helft van de zuurkool toe en de crème fraîche en stamp alles tot een romige puree. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de boter en bak de paddenstoelen met de sjalot op hoog vuur in 5 minuten goudbruin en gaar. Verdeel de aardappel over borden. Verdeel de rest van de zuurkool en de paddenstoelen erover. Garneer met bieslook en besprenkel paddenstoelenolie.