Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Trek met een zesteur mooie zestes van 1 sinaasappel, de grapefruit en de limoen.
Blancheer de zestes driemaal in telkens schoon water. Spoel goed koud en laat uitlekken.
Kook een siroop van het water en de kristalsuiker en konfijt er de zestes 15 minuten zachtjes in.
Snijd de schillen van alle citrusvruchten en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap goed op en schenk dit in een pan. Houd de partjes fruit apart.
Vul het sap aan met een beetje water en voeg er de honing en theezakjes aan toe.
Breng tegen de kook en laat 10 minuten zachtjes trekken. Haal de theezakjes eruit en neem van het vuur.
Voeg het fruit toe, plaats in de koelkast en laat even doortrekken.
Dresseer het fruit onder in mooie champagnecoupes met een beetje aanhangende siroop.
Verdeel er wat gekonfijte citrusschilletjes over en leg er een quenelle van de sorbet op. Garneer met enkele citrusschilletjes
Schenk er aan tafel champagne overheen.
TipMaak ook eens een champagnesorbet met roodfruit of bijvoorbeeld ananas en mango. Pas daar de sorbet die je gebruikt op aan.