Sorbet van citrusfruit met champagne

Sorbet van citrusfruit met champagne
Gang
Nagerecht Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Trek met een zesteur mooie zestes van 1 sinaasappel, de grapefruit en de limoen.
  2. Blancheer de zestes driemaal in telkens schoon water. Spoel goed koud en laat uitlekken.
  3. Kook een siroop van het water en de kristalsuiker en konfijt er de zestes 15 minuten zachtjes in.
  4. Snijd de schillen van alle citrusvruchten en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap goed op en schenk dit in een pan. Houd de partjes fruit apart.
  5. Vul het sap aan met een beetje water en voeg er de honing en theezakjes aan toe.
  6. Breng tegen de kook en laat 10 minuten zachtjes trekken. Haal de theezakjes eruit en neem van het vuur.
  7. Voeg het fruit toe, plaats in de koelkast en laat even doortrekken.
  8. Dresseer het fruit onder in mooie champagnecoupes met een beetje aanhangende siroop.
  9. Verdeel er wat gekonfijte citrusschilletjes over en leg er een quenelle van de sorbet op. Garneer met enkele citrusschilletjes
  10. Schenk er aan tafel champagne overheen.

TipMaak ook eens een champagnesorbet met roodfruit of bijvoorbeeld ananas en mango. Pas daar de sorbet die je gebruikt op aan.

 

Ingrediënten

  • 2 handsinaasappels
  • 2 mandarijnen
  • 1 rode grapefruit
  • 1 limoen
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 dl water
  • 2 zakjes sinaasappelthee
  • 75 g honing
  • 4 mooie bollen limoensorbet
  • ½ fles champagne of andere mousserende wijn

Publicatie datum: 15 september 2019