Tartaar van paprika met gepocheerd kwarteleitje en gefrituurde kappertjes

Tartaar van paprika met gepocheerd kwarteleitje en gefrituurde kappertjes
Gang
Amuse Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de paprika’s in een ovenschaal en voeg er tijm, rozemarijn, knoflook en een lekkere scheut olijfolie aan toe. Kruid rijkelijk met zout en peper.
  3. Plaats in de oven en laat in ongeveer 25-30 minuten mooi roosteren. Neem uit de oven en laat afgedekt 10 minuten staan.
  4. Dep, terwijl de paprika roostert, de kappertjes zeer goed droog. Frituur ze kort in hete olie, zodat ze mooi open gaan staan. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met een snufje zout.
  5. Trek met een scherp mesje voorzichtig de schil van de paprika’s, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  6. Snijd het vruchtvlees in fijne brunoise, meng met elkaar en breng op smaak met citroenolie, gesnipperde sjalot, zout en peper.
  7. Schenk azijn in een kom, breek er de kwarteleitjes in en laat enkele minuten staan. Breng ondertussen een pannetje met water aan de kook en giet er ineens de eitjes met de azijn bij. Draai het vuur lager en laat 1,5 minuut pocheren.
  8. Schep de kwarteleitjes voorzichtig uit het water, laat uitlekken en kruid met zout en peper.
  9. Dresseer de tartaar met behulp van een ring op het bord en leg er een gepocheerd kwarteleitje op.
  10. Garneer met de gefrituurde kappertjes en druppel er nog wat citroenolie langs.

Tip Met diverse slasoorten en bijvoorbeeld wat geschaafde Parmezaanse kaas kun je deze tartaar eenvoudig uitbreiden tot een voorgerecht. Gebruik je alleen rode paprika, dan lijkt het helemaal op tartaar van rundvlees.

Ingrediënten

  • paprikamix (rode, gele en groene paprika)
  • scheut olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • ¼ gesnipperde sjalot
  • 4 kwarteleitjes
  • scheutje azijn
  • 1 el kappertjes
  • 2 el citroenolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 september 2019