Tartaar van rundvlees, gemarineerd als ceviche

Tartaar van rundvlees, gemarineerd als ceviche
Gang
Amuse Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd het rundvlees tot zeer fijne tartaar en schep in een kom.
  2. Voeg de gesnipperde rode ui en de peper toe en rasp er de schil van de limoen bij. Voeg het sap toe.
  3. Schep er een beetje kokosmelk doorheen en kruid het geheel met zout en peper.
  4. Laat ongeveer 2 uur marineren in de koelkast, hierdoor zal het vlees ’garen’ door de zuren van het limoensap.
  5. Schep de dikke room van de kokosmelk, kruid met zout en peper en zet ijskoud weg, dan kun je er straks mooie quenelles van maken.
  6. Dresseer de tartaar met behulp van een steker op het bord en leg er een mooie quenelle van de kokoscrème op.
  7. Steek er de geroosterde kokosflakes in. Garneer eventueel met enkele blaadjes koriander en wat limoenrasp.

Ingrediënten

  • 320 g rundvlees (bijvoorbeeld picanha)
  • sap en rasp van ½ limoen
  • ¼ fijngesneden jalapeñopeper
  • ¼ gesnipperde rode ui
  • 100 g kokosmelk
  • 4 el kokosflakes (geroosterd)
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 september 2019