Tiramisu trifle

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
8 9 10

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine in ijskoud water. Verwarm het water tot aan het kookpunt, los er de gelatine in op en voeg de koffielikeur toe. Roer goed door.
  2. Schenk de koffiegelei onder in een hoge glazen schaal en laat goed opstijven in de koelkastuks
  3. Klop de Debic tiramisu op volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng er de espresso doorheen.
  4. Meng de mascarpone grondig met het kaneelpoeder en de chocoladesaus en schep in een spuitzak met een gekarteld mondje.
  5. Spuit van de helft van de mascarpone mooie rozetten op de gelei en plaats even in de koelkastuks
  6. Bestrooi de lange vingers met goudpoeder en zet ze rechtop in de schaal tegen de rand. Druk ze iets in de mascarpone, zodat ze stevig blijven staan.
  7. Schep de tiramisu in de schaal en zorg ervoor dat er een mooi laagje net boven de lange vingers uitkomt. Snijd dunne plakken van de cake en verdeel over de tiramisu.
  8. Spuit er rozetten op van de rest van de mascarpone, steek er de amarettokoekjes in en bestrooi met de goudparels.
  9. Garneer met het bladgoud. Plaats de trifle tot gebruik in de koelkastuks

Tip Serveer er eventueel mangochutney als dipsaus bij.

Ingrediënten

  • 200 ml koffielikeur
  • 100 ml water
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 fles Debic tiramisu
  • 3 kopjes sterke espresso
  • 500 g mascarpone
  • 4 el pure chocoladesaus
  • 3 kopje sterke espresso
  • 1 pak lange vingers
  • goudpoeder
  • ½ cake
  • 100 g amarettokoekjes
  • goudparels
  • optioneel: bladgoud
  • 2 tl kaneelpoeder

Publicatie datum: 15 september 2019