Wild zwijnsprocureur met Westmalle dubbel

In dit gerecht drie hinten van zoet: in de fruittonen van het bier, in de pompoen en in de knapperige, gebakken salie. Een buitengewoon smakelijke combinatie met het pulled wildzwijn.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Doe de procureur in een kom en schenk de Westmalle erbij zodat de procureur volledig in het bier staat. Laat een nacht afgedekt in de koelkast staan.
  2. Neem het vlees uit het bier en dep het droog. Meng het gerookte paprikapoeder, venkelzaad en zout en verdeel dit mengsel over het vlees. Besprenkel met olijfolie.
  3. Verwarm de oven voor op 220° Celsius. Zet het vlees 15 minuten in de oven. Doe in de tussentijd het overgebleven bier met de wortel, ui, en tijm in een pan. Breng aan de kook en laat kort koken. Schuim indien nodig af.
  4. Zet de oven terug op 120° Celsius. Schenk het bier en de groenten over het vlees en laat alles in 3 uur zacht gaar worden. Keer het vlees af en toe om.
  5. Kook de pompoen gaar. Laat even uitdampen en pureer. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Neem het vlees uit de oven. Laat afgedekt rusten en schenk het vocht in een pan. Laat het vocht reduceren tot een krachtige, wat stroperige jus. Bak de blaadjes salie in een laagje olijfolie knapperig.
  6. Bestrijk het brood met olijfolie en gril in een grillpan rondom goudbruin. Bestrijk het brood met pompoenpuree. Pluk het vlees en meng er wat jus door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het geplukte vlees over de pompoen. Besprenkel met de jus en leg de gebakken salie erop.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 stuk wildzwijns procureur (ca 1 kilo)
  • 2 flessen Westmalle dubbel
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el venkelzaad
  • 1 el fleur de sel
  • 1 winterpeen, geschild en in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 takjes tijm
  • 500 g pompoen, geschild en in blokjes
  • 12 blaadjes salie
  • 4-8 sneden boerenbrood
  • olijfolie

Publicatie datum: 15 september 2019