Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Wilde eend met paddenstoelen en dressing van Oude Geuze bier
Wilde eend met paddenstoelen en dressing van Oude Geuze bier
Heerlijk herfstig: eendenfilet met een mix van gebakken paddenstoelen en churros van polenta. Erbij een zalige mix van bitter en zoetzuur in de dressing van Geuzebier en fruitazijn.
Kook het bier in tot 4 eetlepels en laat afkoelen.
Dep de filets droog en bestrooi ze met peper, zout en het eekhoorntjesbroodpoeder. Houd wat poeder achter om later te bestuiven.
Verhit olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op middelhoog vuur in 10 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit boter en olie in een koekenpan en bak de filets op middelhoog vuur rondom bruin maar houd de filet rood van binnen.
Meng fruitazijn en olijfolie naar smaak door het bier tot een bitter-zoet-zure dressing. Serveer de eend op de paddenstoelen en schep de dressing erop en eromheen.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
1 flesje Boon Oude Geuze bier
4 wilde eend filets (met vel), op keukentemperatuur