Wilde eend met paddenstoelen en dressing van Oude Geuze bier

Heerlijk herfstig: eendenfilet met een mix van gebakken paddenstoelen en churros van polenta. Erbij een zalige mix van bitter en zoetzuur in de dressing van Geuzebier en fruitazijn.
Gang
Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Kook het bier in tot 4 eetlepels en laat afkoelen.
  2. Dep de filets droog en bestrooi ze met peper, zout en het eekhoorntjesbroodpoeder. Houd wat poeder achter om later te bestuiven.
  3. Verhit olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op middelhoog vuur in 10 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit boter en olie in een koekenpan en bak de filets op middelhoog vuur rondom bruin maar houd de filet rood van binnen.
  5. Meng fruitazijn en olijfolie naar smaak door het bier tot een bitter-zoet-zure dressing. Serveer de eend op de paddenstoelen en schep de dressing erop en eromheen.

Ingrediënten

  • 1 flesje Boon Oude Geuze bier
  • 4 wilde eend filets (met vel), op keukentemperatuur
  • 10 g gedroogd eekhoorntjesbrood, fijngemalen
  • 400 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd
  • Fruit-pulp (vijgen) azijn
  • olijfolie

Publicatie datum: 15 september 2019