Worstenbroodje met boerenkoolstamppot

Worstenbroodje met boerenkoolstamppot
Gang
Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem met de boter en het zout in de keukenmachine met de deeghaak en meng goed door.
  2. Los het gist op in de lauwwarme melk en voeg toe aan het deeg.
  3. Kneed goed door tot een homogeen geheel, neem uit de machine en kneed met de hand nog enkele minuten door.
  4. Verdeel in 6 stukjes, maak er bolletjes van en laat op een warme plek 15 minuten rijzen.
  5. Schil ondertussen de aardappels, snijd grof en kook volledig gaar in gezouten water.
  6. Giet af, stoom droog en voeg eieren, mosterd en gehakte noten toe.
  7. Smoor de boerenkool enkele minuten in een beetje olie. Voeg de slagroom toe en laat enkele minuten smoren.
  8. Voeg toe aan de aardappelpuree, meng goed door en kruid met zout, peper en nootmuskaat. Schep in een spuitzak.
  9. Rol ieder bolletje deeg uit tot een ovale plak en smeer de randjes in met wat losgeklopt ei.
  10. Spuit er een ‘worst’ van de stamppot op en vouw alle randjes goed dicht, zodat het geheel gesloten is.
  11. Leg met de vouw naar beneden op een bakmatje en strijk in met losgeklopt ei.
  12. Laat 45 minuten rijzen op een warme plaats.
  13. Verwarm de oven voor op 185°C.
  14. Smeer de worstenbroodjes en met gladde mosterd en bestrooi met gehakte pinda’s.
  15. Bak de worstenbroodjes in 30 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

Voor het brooddeeg

  • 265 g tarwebloem
  • 1 kleine el zout
  • 75 g boter (kamertemperatuur)
  • 16 g verse gist
  • 130 g melk (lauwwarm)

Voor de vulling

  • 150 g kruimige aardappels
  • 100 g boerenkool
  • 1 ei
  • scheutje slagroom
  • 1 el panko
  • 1 el gladde mosterd
  • 2 el fijngehakte pinda's
  • nootmuskaat
  • zout
  • versgemalen peper
  • losgeklopt ei
  • 1 el gladde mosterd
  • 1 tl gehakte pinda's

Publicatie datum: 15 september 2019