Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Doe de bloem met de boter en het zout in de keukenmachine met de deeghaak en meng goed door.
Los het gist op in de lauwwarme melk en voeg toe aan het deeg.
Kneed goed door tot een homogeen geheel, neem uit de machine en kneed met de hand nog enkele minuten door.
Verdeel in 6 stukjes, maak er bolletjes van en laat op een warme plek 15 minuten rijzen.
Mix in de keukenmachine ondertussen ⅔ van de gamba’s met de zalm en de rest van de ingrediënten tot een gehakt. Snijd de rest van de gamba’s fijn en meng door het gehakt. Kruid met zout, peper en eventueel nog wat cayennepeper. Schep in een spuitzak.
Rol ieder bolletje deeg uit tot een ovale plak en smeer de randjes in met wat losgeklopt ei.
Spuit er een ‘worst’ van het gehakt op en vouw alle randjes goed dicht, zodat het geheel gesloten is.
Leg met de vouw naar beneden op een bakmatje en strijk in met losgeklopt ei.
Laat 45 minuten rijzen op een warme plaats.
Verwarm de oven voor op 185°C.
Smeer de bovenkant van het deeg lichtjes in met sweet chilisaus. Bestrooi met het sesamzaad.
Bak de worstenbroodjes in 30 minuten goudbruin en gaar.