Worstenbroodje met zalm en garnalen

Worstenbroodje met zalm en garnalen
Gang
Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem met de boter en het zout in de keukenmachine met de deeghaak en meng goed door.
  2. Los het gist op in de lauwwarme melk en voeg toe aan het deeg.
  3. Kneed goed door tot een homogeen geheel, neem uit de machine en kneed met de hand nog enkele minuten door.
  4. Verdeel in 6 stukjes, maak er bolletjes van en laat op een warme plek 15 minuten rijzen.
  5. Mix in de keukenmachine ondertussen ⅔ van de gamba’s met de zalm en de rest van de ingrediënten tot een gehakt. Snijd de rest van de gamba’s fijn en meng door het gehakt. Kruid met zout, peper en eventueel nog wat cayennepeper. Schep in een spuitzak.
  6. Rol ieder bolletje deeg uit tot een ovale plak en smeer de randjes in met wat losgeklopt ei.
  7. Spuit er een ‘worst’ van het gehakt op en vouw alle randjes goed dicht, zodat het geheel gesloten is.
  8. Leg met de vouw naar beneden op een bakmatje en strijk in met losgeklopt ei.
  9. Laat 45 minuten rijzen op een warme plaats.
  10. Verwarm de oven voor op 185°C.
  11. Smeer de bovenkant van het deeg lichtjes in met sweet chilisaus. Bestrooi met het sesamzaad.
  12. Bak de worstenbroodjes in 30 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

Voor het brooddeeg

  • 265 g tarwebloem
  • 1 kleine tl zout
  • 75 g boter (kamertemperatuur)
  • 16 g verse gist
  • 130 g melk (lauwwarm)

Voor de vulling

  • 300 g schoongemaakte gamba's
  • 100 g verse zalm
  • 90 g eiwit
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl chilisaus
  • zout
  • versgemalen peper
  • losgeklopt ei
  • 2 el chilisaus
  • 1 tl sesamzaad

Publicatie datum: 15 september 2019