Gepocheerde rode forel

Gepocheerde rode forel
Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snijd ze mooi bij en blancheer beetgaar in gezouten water. Spoel direct koud en houd apart.
  2. Kruid de forel aan de binnenkant stevig met versgemalen peper, zout en de citroenrasp.
  3. Maak de wortel en de prei schoon en snijd in fijne julienne.
  4. Schenk de bouillon in een vispocheerpan en leg er het rooster op.
  5. Verdeel de julienne van prei en wortel en de zeegroente over het rooster. Leg er de aardappeltjes bij.
  6. Leg er de forel op en de rivierkreeftjes langs. Pluk er de kruiden bij en kruid het geheel nog eens extra met versgemalen peper en zout.
  7. Doe de deksel op de pan, breng de bouillon tegen het kookpunt, draai het vuur lager en laat (afhankelijk van de grootte van de forel) zo’n 15-20 minuten pocheren. Controleer tussendoor of de forel gaar is door het vlees voorzichtig los te halen bij de kieuwen.
  8. Dresseer met de groenten, de rivierkreeftjes en de aardappels op een mooie schaal en serveer er beurreblancsaus apart bij.

Ingrediënten

  • 12 vastkokende aardappels
  • 1 rode forel/zalmforel (ongeveer 1,5 kg)
  • 80 g winterwortel
  • 100 g prei (alleen wit)
  • 12 verse rivierkreeftjes
  • 1,5 l krachtige visbouillon
  • 400 g zilte zeegroente
  • ⅙ bos dille
  • ⅙ bos platte peterselie
  • rasp van 1 citroen
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 oktober 2019