Bereidingswijze

  1. Maak een gastrique door de witte wijn samen met de, azijn, sjalot, laurier, peperkorrels in te koken tot 1/3.
  2. Passeer door een fijne zeef en voeg de kookroom. Reduceer totdat deze gebonden is.
  3. Breng op smaak met de sojasaus, dashi, en merin.
  4. Voeg de koude boter toe en emulgeer met de staafmixer.
  5. Houd warm in de bain marie of koel terug en regenereer.
  6. *bij regenereren altijd emulgeren met de staafmixer.

Ingrediënten

  • 1 liter witte wijn
  • 100 ml witte wijn azijn
  • 2 stuks sjalot, gesneden
  • 10 stuks witte peperkorrels, gekneusd
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 liter Debic Kookroom, Original
  • 100 ml sojasaus
  • 500 gram Campina Roomboter, ongezouten
  • 100 ml dashi concentraat, Yama
  • 50 ml merin

Publicatie datum: 15 november 2019