Bereidingswijze

  1. Spoel de zeesla goed af in koud water en cutter fijn in de blender.
  2. Maak een gastrique door de witte wijn samen met de, azijn, sjalot, laurier, peperkorrels in te koken tot 1/3.
  3. Passeer door een fijne zeef en voeg de kookroom toe. Reduceer totdat deze gebonden is.
  4. Breng op smaak met witte sojasaus, merin, dashi.
  5. Voeg de koude boter toe en de zeesla toe en emulgeer met de staafmixer.
  6. Passeer door een fijne zeef en houd warm in de bain marie of koel terug en regenereer.
  7. *bij regenereren altijd emulgeren met de staafmixer.

Ingrediënten

  • 1 liter witte wijn
  • 100 ml witte wijn azijn
  • 2 stuks sjalot, gesneden
  • 10 stuks witte peperkorrels, gekneusd
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 liter Debic Kookroom, Original
  • 100 gram zeesla
  • 50 ml witte sojasaus
  • 50 ml dashi concentraat (Yama)
  • 50 ml merin
  • 500 gram Campina Roomboter, ongezouten

Publicatie datum: 15 november 2019