Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kokos en ananas samen in één gerecht, tropischer kan het bijna niet worden. Maar doordat de ananas ook nog eens gekaramelliseerd wordt en de kokos in twee structuren terugkomt ontstaat helemaal iets bijzonders.
Meng 250 kokosroom met de kokosmelk en het kokoswater. Meng er 150 g suiker door en zet op een lage stand. Roer net zo lang tot de suiker is opgelostuks Laat afkoelen. Draai er in een ijsmachine ijs van.
Rooster het kokosschaafsel in een pan goudbruin. Steek rondjes uit de plakken ananas. Steek er met een kleine steker de harde kern uit. Leg op een ijzeren schaal en bestrooi met de rietsuiker. Karamelliseer de suiker met een gasbrander en laat afkoelen.
Verwarm de rest van de kokosroom met de rest van de suiker tot de suiker is gesmolten. Rasp de schil van de limoen erboven. Schep wat van de room in een kom of op een bord. Leg de ananas erop en schep er een bolletje ijs op. Garneer met het kokosschaafsel en wat bloemetjes.