Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maak de pijlstaart schoon: snijd de tentakels net voor de bek af (de tentakels gebruiken we). Trek de kop en de ingewanden rustig uit de vis. Trek ook de doorzichtige pen mee. Snijd de vis in de lengte doormidden en schraap eventuele restjes uit de binnenkant. Het vel en de 'vinnen' aan de buitenkant kunnen blijven zitten.
Verhit 1 el zonnebloemolie en bak hierin de inktvis en de tentakels op heel hoog vuur 1 minuut. Schep in een kom en laat afkoelen.
Verhit 1 el zonnebloemolie en bak hierin de shiitake 1 minuut. Voeg de kool toe en bak nog 1 minuut zodat de kool net iets zacht wordt. Schep in een kom en laat afkoelen.
Meng de bloem met de dashi en kluts er een voor een de eieren door. Voeg er de aardappel en samen met de bosui, de afgekoelde inktvis en het shiitakemengsel aan toe.
Verhit de overige zonnebloemolie in twee ruime koekenpannen en bak in elke pan 3 plakjes buikspek circa 3 minuten. Keer halverwege. Zet het vuur laag en verdeel het dashimengsel over de 2 pannen. Dek af met een deksel en bak de pannenkoek net zo lang tot de bovenkant bijna gestold is. Keer rustig om en bak aan de andere kant nog een paar minuten.
Schuif de okonomiyaki op borden en verdeel er tonkatsusaus en mayonaise over. Bestrooi met de katsuobushi en de shichimi togarashi.