Okonomiyaki met inktvis en spek

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
2
Type Keuken
Japans

Bereidingswijze

  1. Maak de pijlstaart schoon: snijd de tentakels net voor de bek af (de tentakels gebruiken we). Trek de kop en de ingewanden rustig uit de vis. Trek ook de doorzichtige pen mee. Snijd de vis in de lengte doormidden en schraap eventuele restjes uit de binnenkant. Het vel en de 'vinnen' aan de buitenkant kunnen blijven zitten.
  2. Verhit 1 el zonnebloemolie en bak hierin de inktvis en de tentakels op heel hoog vuur 1 minuut. Schep in een kom en laat afkoelen.
  3. Verhit 1 el zonnebloemolie en bak hierin de shiitake 1 minuut. Voeg de kool toe en bak nog 1 minuut zodat de kool net iets zacht wordt. Schep in een kom en laat afkoelen.
  4. Meng de bloem met de dashi en kluts er een voor een de eieren door. Voeg er de aardappel en samen met de bosui, de afgekoelde inktvis en het shiitakemengsel aan toe.
  5. Verhit de overige zonnebloemolie in twee ruime koekenpannen en bak in elke pan 3 plakjes buikspek circa 3 minuten. Keer halverwege. Zet het vuur laag en verdeel het dashimengsel over de 2 pannen. Dek af met een deksel en bak de pannenkoek net zo lang tot de bovenkant bijna gestold is. Keer rustig om en bak aan de andere kant nog een paar minuten.
  6. Schuif de okonomiyaki op borden en verdeel er tonkatsusaus en mayonaise over. Bestrooi met de katsuobushi en de shichimi togarashi.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 300 g kleine pijlstaartinktvis
  • 4-6 el zonnebloemolie
  • 100 g shiitake, in plakjes
  • 1/4 spitskool, in reepjes
  • 200 g bloem
  • 200 ml dashi, afgekoeld
  • 4 eieren
  • 100 g geschilde aardappel, fijngeraspt
  • 4 bosui, in stukjes
  • 6 plakjes dungesneden varkensbuik (bijvoorbeeld Livar)
  • 2 el tonkatsusaus
  • 2 el mayonaise
  • 2 el katsuobushi
  • shichimi togarashi (Japans 7-kruidenpoeder), naar smaak

Publicatie datum: 15 januari 2020