Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Spoel de rijst af tot het spoelwater doorzichtig is. Breng ruim water aan de kook en kook hierin de rijst in circa 15 minuten gaar. Giet af, laat uitlekken, voeg de azijn en een snuf zout toe en schep het in een ruime kom. Laat in ongeveer een uur afkoelen.
Snijd de zalm in kleine blokjes. Meng met het sesamzaad en 1 eetlepel sojasaus en breng op smaak met de shichimi togarashi.
Leg een flinke eetlepel rijst in een natte hand en schep er wat vulling in. Bedek met nog een beetje rijst en draai er een balletje van. Draai een reepje nori rond het balletje en serveer met een dip van de overige sojasaus gemengd met het yuzusap.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
300 g sushirijst
2 el rijstazijn
150 g zalmfilet, zonder vel
1 el geroosterd zwart sesamzaad
3 el sojasaus
shichimi togarashi (Japans 7-kruidenpoeder), naar smaak