Wonton met garnaal

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
15

Bereidingswijze

  1. Laat de wontonvellen in de koelkast ontdooien.
  2. Hak de garnaal samen met de speklap fijnen meng met de oestersaus, gember en knoflook. Leg een wontonvelletje in de palm van je hand. Schep een flinke theelepel van het mengsel in het midden. Bevochtig de randen met water en vouw de wonton als een bundeltje dicht. Bewaar op bakpapier afgedekt in de koelkastuks
  3. Verhit de frituurolie tot 170°C en frituur hierin de wonton in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Controleer of de vulling gaar is. Laat uitlekken op keukenpapier.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 30 wontonvellen (diepvries)
  • 200 gepelde rauwe garnaal
  • 150 speklap, klein gesneden
  • 2 el oestersaus
  • 2 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 liter frituurolie

Publicatie datum: 15 januari 2020