Break it!

Chocoladecup gevuld met ricotta, citrusfruit en citrussorbet
Gang
Nagerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Vries allereerst de chocladecups 1 uur aan. Dan lossen ze het gemakkelijkste.
  2. Rasp ¼ van de sinaasappelschil en de grapefruit en doe het samen met de limoncello in een kommetje.
  3. Schil de beide vruchten en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Laat het fruit marineren in de limoncello.
  4. Leg een klein dopje van de ricotta op het bord en zet er 1 chocoladecup op met de opening naar boven.
  5. Verdeel de ricotta over de 4 cups en lepel er het gemarineerde fruit op.
  6. Leg er een bolletje van het ijs op en garneer met de atsina cress.
  7. Wrijf de onderkant van de 4 overgebleven cups over de bodem van een warme pan, zodat de chocolade licht smelt en druk op de gevulde chocoladecup. Hierdoor ontstaat een gesloten chocoladebol.
  8. Serveer onmiddellijk en laat je gasten aan tafel de chocolade kapotslaan. Dit kan met een lepel, maar bijvoorbeeld ook met een minihamertje.

Ingrediënten

  • 8 ruby chocoladecups
  • 1 handsinaasappel
  • 1 rode grapefruit
  • 1 el limoncello
  • 4 el ricotta limoncello
  • 4 bolletjes citrussorbet
  • 4 topjes atsina cress

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2020