Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Vries allereerst de chocladecups 1 uur aan. Dan lossen ze het gemakkelijkste.
Rasp ¼ van de sinaasappelschil en de grapefruit en doe het samen met de limoncello in een kommetje.
Schil de beide vruchten en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Laat het fruit marineren in de limoncello.
Leg een klein dopje van de ricotta op het bord en zet er 1 chocoladecup op met de opening naar boven.
Verdeel de ricotta over de 4 cups en lepel er het gemarineerde fruit op.
Leg er een bolletje van het ijs op en garneer met de atsina cress.
Wrijf de onderkant van de 4 overgebleven cups over de bodem van een warme pan, zodat de chocolade licht smelt en druk op de gevulde chocoladecup. Hierdoor ontstaat een gesloten chocoladebol.
Serveer onmiddellijk en laat je gasten aan tafel de chocolade kapotslaan. Dit kan met een lepel, maar bijvoorbeeld ook met een minihamertje.