Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Breng in een ruime pan water aan de kook. Voeg de tapiocaparels toe en kook op een laag pitje in ongeveer 30 minuten gaar. Roer wel regelmatig door, zodat het niet aan de bodem blijft kleven.
Giet de parels af, spoel goed koud onder de kraan en laat goed uitlekken.
Schep de parels in een kom en schenk er de siroop overheen. Laat minimaal 30 minuten marineren in de siroop.
Bereid terwijl de parels marineren een krachtige thee van het water, de suiker en de theezakjes.
Verwijder de theezakjes, koel de thee terug en meng met de amandelmelk en lekker wat ijsblokjes.
Schep de groene parels onder in hoge glazen en schenk er de ijskoude melkthee overheen.
Lepel er nog een beetje pistachesiroop in waarin de parels zijn gemarineerd.
Serveer de thee met brede rietjes of een lange lepel.
Tip
Wil je echt knalgroene tapiocaparels, dan kun je een druppeltje groene kleurstof aan de siroop toevoegen.
Je kunt volop variëren met smaken en kleuren door te kiezen voor een andere siroop of bijvoorbeeld fruitsap toe te voegen aan de theebasis.
In plaats van amandelmelk kun je ook reguliere melk gebruiken. Het recept is dan echter niet meer vegan.