Gegrilde langoustines met citroenboter en geroosterde sla

Gang
Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid een barbecue voor met directe hitte op ongeveer 150-180 graden.
  2. Snijd de langoustines in de lengte doormidden, maar laat ze verder heel. Verwijder met een mesje het darmkanaal. Kruid de gesneden kant met zout en peper.
  3. Smelt de citroenboter in een steelpannetje.
  4. Verwijder eventueel minder mooie bladeren van de mini-sla en snijd in de lengte doormidden.
  5. Kruid met citroensap, citroenrasp, peper en zout.
  6. Leg de langoustines met de schaal naar beneden op het rooster van de barbecue en leg er de mini-sla bij.
  7. Lepel lekker wat van de boter over de mini-sla en de langoustines, sluit de deksel van de barbecue en laat ongeveer 6 minuten roosteren.
  8. Draai de mini-sla om, rooster nog kort aan de andere kant en lepel hier nog een beetje boter over.
  9. Neem de langoustines uit de barbecue als het vlees mooi wit en stevig oogt, maar nog wel mals is.
  10. Dresseer de mini-sla met de langoustines op een mooie schaal en lepel er nog wat gesmolten citroenboter overheen.

Tip In plaats van op de barbecue kun je de langoustines ook roosteren in een antiaanbakpan met een klein scheutje olie of onder de grill in de oven.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 langoustines
  • 2 el citroenboter
  • 4 cogollos
  • rasp en sap van ½ citroen
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2020