Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid een barbecue voor met directe hitte op ongeveer 150-180 graden.
Snijd de langoustines in de lengte doormidden, maar laat ze verder heel. Verwijder met een mesje het darmkanaal. Kruid de gesneden kant met zout en peper.
Smelt de citroenboter in een steelpannetje.
Verwijder eventueel minder mooie bladeren van de mini-sla en snijd in de lengte doormidden.
Kruid met citroensap, citroenrasp, peper en zout.
Leg de langoustines met de schaal naar beneden op het rooster van de barbecue en leg er de mini-sla bij.
Lepel lekker wat van de boter over de mini-sla en de langoustines, sluit de deksel van de barbecue en laat ongeveer 6 minuten roosteren.
Draai de mini-sla om, rooster nog kort aan de andere kant en lepel hier nog een beetje boter over.
Neem de langoustines uit de barbecue als het vlees mooi wit en stevig oogt, maar nog wel mals is.
Dresseer de mini-sla met de langoustines op een mooie schaal en lepel er nog wat gesmolten citroenboter overheen.
Tip In plaats van op de barbecue kun je de langoustines ook roosteren in een antiaanbakpan met een klein scheutje olie of onder de grill in de oven.