Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm de oven voor op 175 graden met de ventilator aan.
Snijd het loof van de romanesco en snijd aan de onderkant een deel van de steel weg, zodat de romanesco mooi plat blijft staan.
Besprenkel een ruime braadpan aan de binnenkant met olijfolie en maal er lekker wat peper in.
Zet de romanesco in de braadpan, schenk er de rest van de olijfolie overheen en bestrooi met het gerookte paprikapoeder, peper en zout. Wrijf de specerijen er goed in.
Plaats in de oven en rooster in ongeveer 50-60 minuten tot het mooi gekleurd en gaar is. Lepel er tijdens het braden regelmatig de olie opnieuw overheen. Test met een prikker of de romanesco aan de binnenkant goed gaar is.
Rasp er de schil van de limoen overheen, besprenkel met het limoensap en bestrooi met de hazelnoten en de peperbessen.
Braad nog enkele minuten in de oven en serveer dan in zijn geheel op tafel. Druppel er een beetje van de goede olijfolie overheen. Snijd aan tafel in mooie plakken.
Tip In plaats van met romanesco is deze bereiding ook toe te passen op bijvoorbeeld broccoli of bloemkool.