In zijn geheel geroosterde romanesco

Geroosterde romanesco met olijfolie, roze peper en hazelnoot
Gang
Hoofdgerecht Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur 10 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden met de ventilator aan.
  2. Snijd het loof van de romanesco en snijd aan de onderkant een deel van de steel weg, zodat de romanesco mooi plat blijft staan.
  3. Besprenkel een ruime braadpan aan de binnenkant met olijfolie en maal er lekker wat peper in.
  4. Zet de romanesco in de braadpan, schenk er de rest van de olijfolie overheen en bestrooi met het gerookte paprikapoeder, peper en zout. Wrijf de specerijen er goed in.
  5. Plaats in de oven en rooster in ongeveer 50-60 minuten tot het mooi gekleurd en gaar is. Lepel er tijdens het braden regelmatig de olie opnieuw overheen. Test met een prikker of de romanesco aan de binnenkant goed gaar is.
  6. Rasp er de schil van de limoen overheen, besprenkel met het limoensap en bestrooi met de hazelnoten en de peperbessen.
  7. Braad nog enkele minuten in de oven en serveer dan in zijn geheel op tafel. Druppel er een beetje van de goede olijfolie overheen. Snijd aan tafel in mooie plakken.

Tip In plaats van met romanesco is deze bereiding ook toe te passen op bijvoorbeeld broccoli of bloemkool.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 middelgrote of 2 kleine romanesco
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 el gehakte hazelnoten
  • 2 tl gekneusde roze peperbessen
  • 1 limoen
  • versgemalen peper
  • zout
  • 2 el Nuñez de Prado olijfolie

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2020