Japanese fluffy pancakes

Gang
Nagerecht Hapje
Aantal Personen
4
Type Keuken
Japans
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng bloem, bakpoeder, theepoeder en suiker met een snufje zout in een kom.
  2. Roer er de eieren en olie doorheen tot een klontvrij beslag. Meng er ten slotte de melk doorheen.
  3. Vet lage bakringen in met olie of bakspray en zet ze in een anti-aanbakpan.
  4. Vul voor ongeveer ⅔ met het beslag. Dek de pan af met een deksel en laat op een laag pitje ongeveer 10 minuten bakken.
  5. Verwijder de deksel, draai de ringen voorzichtig om en bak nog enkele minuten aan de andere kant.
  6. Verwijder voorzichtig de ringen en dresseer de pancakes op een schaal.
  7. Schenk er een beetje siroop overheen en schep een mooie bol ijs over de nog warme pancakes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 el basterdsuiker
  • 1 el matcha theepoeder
  • 4 eieren
  • 2 el zonnebloemolie
  • 350 g melk
  • snufje zout
  • scheutje Monin vanillesiroop
  • 4 bollen Sanissimo biologisch vanille-ijs

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2020