Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm voor de carrotcake de oven voor op 175 graden.
Meng in een kom de boter met de geraspte wortel, de kristalsuiker, het ei en het zout. Roer er het bakmeel doorheen en verdeel over ingevette ronde bakvormpjes.
Plaats in de oven en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en haal uit de vorm.
Schil voor de crème de winterwortel en snijd in kleine stukjes. Kook volledig gaar in het sinaasappelsap met een mespuntje poedersuiker. Zorg dat er een deksel op de pan ligt, zodat het vocht niet verdampt.
Draai de gare wortel met het vocht en de binder in de blender tot een gladde massa en schep in een spuitzak.
Schil de bospenen en laat een beetje van het loof zitten.
Verwarm het water met de suiker, sinaasappelsap en -rasp. Leg de bospenen in het vocht en laat gedurende ongeveer 15 minuten op een zacht vuur pocheren in het vocht. Laat daarin ook afkoelen. Schep 4 flinke eetlepels van het pocheervocht in een ondiepe schaal en plaats in de vriezer. Roer ieder half uur door met een lepel, zodat een mooie granité (schaafijs) ontstaat.
Mix voor het poeder in de keukenmachine de genoemde ingrediënten tot een mooi poeder en schep tot gebruik in een afgesloten bakje.
Trek met behulp van een paletmesje een mooie streep van de crème op het bord
Zet er de carrotcake op en leg er de gepocheerde bospeen langs. Steek er een kletskopje tussen. Spuit mooie dopjes van de crème langs de carrotcake. Bestrooi met het poeder van olijfolie. Garneer de bospeen met de bloemblaadjes van de afrikaantjes en de gekonfijte sinaasappelschillen. Schep er ten slotte de granité van bospeen bij.