Pastadonut carbonara met truffel

Gang
Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
12
Bereidingstijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta al dente af volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat goed uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  3. Smoor in een hapjespan de sjalot, de knoflook en de spekreepjes en blus af met de kookroom. Kruid met zout en peper en schenk in een kom.
  4. Laat iets afkoelen en voeg er de eieren en de geraspte kaas aan toe. Meng er de peterselie en truffeltapenade doorheen.
  5. Schep er de gekookte pasta doorheen en zorg dat het zeer goed gemengd is.
  6. Vet donutvormen lichtjes in en drapeer er mooi de pasta in. Druk goed aan en voeg nog wat van het eiermengsel toe tot de vorm bijna helemaal gevuld is.
  7. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in 25-30 minuten af.
  8. Laat iets afkoelen en los de donuts.

Ingrediënten

  • 200 g spaghettini
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 gehakt teentje knoflook
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • scheutje olijfolie
  • 2 el fijngesneden platte peterselie
  • scheutje kookroom
  • 3 eieren
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper
  • zout
  • 2 tl truffeltapenade

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2020