Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm de oven voor op 155-165 graden met de ventilator uit of op halve kracht.
Doe het amandelpoeder in de blender en voeg ⅓ van de poedersuiker toe, laat kort draaien en voeg dan in twee etappes de rest van de poedersuiker toe.
Zeef het poeder door een bolzeef en weeg af. Verdeel in 2 exact gelijke hoeveelheden.
Weeg in 2 aparte kommen 2 x 55 gram eiwit af en meng eenmaal met de rode kleurstof en eenmaal met de blauwe kleurstof. Roer zeer goed door en voeg aan beide de afgewogen hoeveelheid amandelpoeder toe. Meng tot een homogene pasta, die dus eenmaal rood en eenmaal blauw gekleurd zal zijn.
Verwarm in een steelpan de kristalsuiker met het water en kook dit langzaam tot een siroop. Hang er een keukenthermometer in en houd de temperatuur goed in de gaten.
Doe het resterende eiwit (110 gram) in de kom van de keukenmachine en begin het op te kloppen tot een stevig schuim zodra de suikersiroop 115 graden is geworden.
Neem de suikersiroop van het vuur als deze 118 graden is en giet beetje bij beetje bij het kloppende eiwitschuim, terwijl het blijft kloppen. Laat de massa kloppen tot deze is afgekoeld tot ongeveer 50 graden.
Verdeel het stevige eiwitschuim in twee gelijke delen en meng met behulp van een spatel een beetje van het schuim met de amandelbasis. Spatel er vervolgens de rest van het schuim doorheen. Maak op deze manier dus een blauwe en een rode massa.
Schep beide massa's apart van elkaar in een spuitzak met een glad mondje en spuit mooie doppen op een bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte.
Zet de bakplaat ongeveer een half uur apart, zodat de macarons iets kunnen uitdrogen.
Plaats in de voorverwarmde oven en bak 10 minuten. Open de deur van de oven eventjes, zodat eventueel vocht kan ontsnappen en bak nog 10 minuten. Open tussendoor de deur nog eenmaal.