Rood-wit-blauwe macarons

Gang
Nagerecht Hapje
Aantal Personen
25
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 155-165 graden met de ventilator uit of op halve kracht.
  2. Doe het amandelpoeder in de blender en voeg ⅓ van de poedersuiker toe, laat kort draaien en voeg dan in twee etappes de rest van de poedersuiker toe.
  3. Zeef het poeder door een bolzeef en weeg af. Verdeel in 2 exact gelijke hoeveelheden.
  4. Weeg in 2 aparte kommen 2 x 55 gram eiwit af en meng eenmaal met de rode kleurstof en eenmaal met de blauwe kleurstof. Roer zeer goed door en voeg aan beide de afgewogen hoeveelheid amandelpoeder toe. Meng tot een homogene pasta, die dus eenmaal rood en eenmaal blauw gekleurd zal zijn.
  5. Verwarm in een steelpan de kristalsuiker met het water en kook dit langzaam tot een siroop. Hang er een keukenthermometer in en houd de temperatuur goed in de gaten.
  6. Doe het resterende eiwit (110 gram) in de kom van de keukenmachine en begin het op te kloppen tot een stevig schuim zodra de suikersiroop 115 graden is geworden.
  7. Neem de suikersiroop van het vuur als deze 118 graden is en giet beetje bij beetje bij het kloppende eiwitschuim, terwijl het blijft kloppen. Laat de massa kloppen tot deze is afgekoeld tot ongeveer 50 graden.
  8. Verdeel het stevige eiwitschuim in twee gelijke delen en meng met behulp van een spatel een beetje van het schuim met de amandelbasis. Spatel er vervolgens de rest van het schuim doorheen. Maak op deze manier dus een blauwe en een rode massa.
  9. Schep beide massa's apart van elkaar in een spuitzak met een glad mondje en spuit mooie doppen op een bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte.
  10. Zet de bakplaat ongeveer een half uur apart, zodat de macarons iets kunnen uitdrogen.
  11. Plaats in de voorverwarmde oven en bak 10 minuten. Open de deur van de oven eventjes, zodat eventueel vocht kan ontsnappen en bak nog 10 minuten. Open tussendoor de deur nog eenmaal.
  12. Neem uit de oven en laat de macarons afkoelen.

Ingrediënten

Voor de macarons:

  • 300 g amandelpoeder
  • 200 g poedersuiker
  • 220 g eiwit
  • 300 g kristalsuiker
  • 75 g water
  • mespuntje rode kleurstof (poeder)
  • mespuntje blauwe kleurstof (poeder)

Voor de vulling:

  • 125 g slagroom
  • 250 g witte chocoladedruppels
  • ¼ vanillestokje

Publicatie datum: 15 februari 2020