Surf-and-turf ossenworst en albacoretonijn

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de tonijn in 6 mooie plakken en smeer licht in met de Thaise curry.
  2. Haal de blaadjes van de paksoi los en marineer kort met een beetje gambaolie, sap en rasp van limoen, peper en zout.
  3. Maak de mango schoon en snijd er 12 mooie blokjes van.
  4. Verwarm een klein druppeltje gambaolie in een grillpan en rooster er zeer kort aan alle kanten de tonijn in.
  5. Snijd de plakken tonijn doormidden en leg samen met de ossenworst strak op het bord.
  6. Leg er de blokjes mango bij en werk af met de gemarineerde paksoi, de geroosterde cashewnoten, limoenrasp, geraspte kokos en de cress
  7. Lepel ten slotte nog wat gambaolie over het gerecht.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 320 g yellowfintonijn
  • 12 plakjes ossenworst
  • 1 el Thaise gele curry (Bresc)
  • 1 shanghai paksoi
  • sap en rasp van ½ limoen
  • 2 el gambaolie
  • ¼ mango
  • 2 el geroosterde cashewnoten
  • mustard cress
  • 1 tl geraspte kokos
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2020