Surf-and-turf runderrookvlees en kreeft

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan met water en een flinke snuf zout aan de kook.
  2. Doe er de kreeft in en druk deze met een schuimspaan onder. Laat 4 minuten koken, schep uit het kookvocht en laat afkoelen.
  3. Maak de kreeft schoon volgens de regels der kunst, maar laat de staart heel. Haal er wel het darmkanaal uit.
  4. Kruid de staart met versgemalen peper. Leg 4 plakjes runderrookvlees half over elkaar en rol er strak de kreeftenstaart in op. Vries kort aan.
  5. Snijd de scharen in de lengte doormidden en hak de elleboogjes fijn. Maak de mayonaise aan met een mespuntje kerriepoeder en wat fijngesneden appel en voeg er het fijngesneden kreeftenvlees aan toe. Kruid met zout en peper.
  6. Snijd de rest van de appel in staafjes.
  7. Meng de bisque met de olijfolie tot een geschifte dressing.
  8. Dresseer de kreeftensalade op het bord. Snijd de opgerolde staart in plakjes en dresseer bij de salade.
  9. Leg er een roosje runderrookvlees en een halve schaar tegenaan en garneer met de groene appel en de cress.
  10. Lepel er de dressing naastuks

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 Canadese kreeft
  • 8 plakjes runderrookvlees
  • 2 el kreeftenbisque
  • 2 el olijfolie
  • ½ grannysmithappel
  • 1 el mayonaise
  • mespuntje kerriepoeder
  • borage cress
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2020