Avocadopasta met suprême van maiskip

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Zet een ruime pan met water en een snuf zout op en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af, maar vang wel een beetje van het kookvocht op.
  2. Kruid ondertussen de kipfilets met zout en peper en bak ze in een anti-aanbakpan mooi krokant op het vel, draai om en laat rustig verder bakken tot het vlees mooi gaar is. Reken hiervoor in totaal ongeveer 12-15 minuten.
  3. Maak de avocado schoon en lepel het vruchtvlees in de mixer. Voeg er de knoflook, spinazie, basilicum, limoensap en pijnboompitten aan toe. Kruid met zout en peper en mix glad.
  4. Voeg een beetje van het kookvocht toe, zodat een mooie puree ontstaat.
  5. Meng de puree met de nog hete pasta en draai rondom een vleesvork.
  6. Dresseer op het bord. Trancheer de kipfilets en serveer naast de pasta.
  7. Garneer met de limoenrasp en eventueel enkele blokjes avocado.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 suprêmes maiskipfilets
  • 240 g linguinepasta
  • 1 rijpe avocado
  • 1 volle hand gewassen spinazie
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ bos basilicum
  • 1 el limoensap
  • rasp van limoen
  • olijfolie
  • olijfolie versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 maart 2020