Bubble tea rood

Bubble tea van citroenthee met aardbeiparels
Gang
Drank Lunchgerecht Ontbijtgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten 35 minuten
Wachttijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng in een ruime pan water aan de kook. Voeg de tapiocaparels toe en kook op een laag pitje in ongeveer 30 minuten gaar. Roer wel regelmatig door, zodat het niet aan de bodem blijft kleven.
  2. Giet de parels af, spoel goed koud onder de kraan en laat goed uitlekken.
  3. Schep de parels in een kom en schenk er de siroop overheen. Laat minimaal 30 minuten marineren in de siroop.
  4. Bereid terwijl de parels marineren een krachtige thee van het water, de suiker en de theezakjes.
  5. Verwijder de theezakjes, koel de thee terug en meng met de amandelmelk en lekker wat ijsblokjes.
  6. Schep de rode parels onder in hoge glazen en schenk er de ijskoude melkthee overheen.
  7. Lepel er nog een beetje aardbeisiroop in waarin de parels zijn gemarineerd.
  8. Serveer de thee met brede rietjes of een lange lepel.

Tip

  • Wil je echt knalrode tapiocaparels, dan kun je een druppeltje rode kleurstof aan de siroop toevoegen. 
  • Je kunt volop variëren met smaken en kleuren door te kiezen voor een andere siroop of bijvoorbeeld fruitsap toe te voegen aan de theebasis. 
  • In plaats van amandelmelk kun je ook reguliere melk gebruiken. Het recept is dan echter niet meer vegan.

Ingrediënten

  • 4 tl grote tapiocaparels
  • 50 ml Monin aardbeisiroop
  • 4 dl water
  • 2 el kristalsuiker
  • 3 JOAN LemonAid theezakjes
  • 4 dl amandelmelk
  • IJsblokjes

Publicatie datum: 15 maart 2020