Oranje tompouce

Feestelijke oranje tompouce met sinaasappels.

Gang
Nagerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden.
  2. Snijd 12 rechthoekige plakken van het bladerdeeg en prik er met een vork flink wat gaatjes in.
  3. Bestrooi met poedersuiker en bak de plakken bladerdeeg tussen 2 bakmatjes in de voorverwarmde oven goudbruin en krokant. Reken hiervoor ongeveer 20 minuten.
  4. Klop de slagroom mooi stevig, meng er de crème anglaise doorheen en bind lichtjes bij met een mespuntje xanthan. Schep in een spuitzak met een kartelmondje. Laat een uurtje opstijven in de koelkastuks
  5. Trek met een zesteur enkele zestes van de sinaasappels. Schil de rest van de vruchten en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  6. Steek mooie bolletjes uit de meloen met behulp van een parisienne boor.
  7. Smelt de fondant voorzichtig in de magnetron, roer er de kleurstof doorheen en haal de bovenkant van 4 plakjes afgebakken bladerdeeg er doorheen.
  8. Spuit op 8 plakjes bladerdeeg mooie rozetjes van de room en leg er partjes sinaasappel tussen. Leg op elkaar, dek af met een geglaceerd plakje bladerdeeg en garneer met meloenbolletjes en de sinaasappelzestes.

Ingrediënten

  • 1 plak Tante Fanny bladerdeeg
  • poedersuiker
  • 1 deciliter Debic crème anglaise
  • 2 deciliter slagroom
  • mespuntje Unique Xanthan
  • 6 eetl. fondant
  • enkele druppels oranje kleurstof
  • 2 handsinaasappels
  • ½ Cantaloupe meloen

Publicatie datum: 15 maart 2020